Karin Geelen

In 1980 ben ik afgestudeerd aan het Brabants conservatorium bij Arie Willems, met als hoofdvak Accordeon. Ik ben in die tijd ook afgestudeerd als muziektherapeute en heb als zodanig vele jaren gewerkt.
Sinds 1982 ben ik werkzaam bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven.
Daar geef ik accordeonlessen, trekharmonicalessen, en tevens keyboardlessen voor mensen met een verstandelijke beperking. Verder leid ik een aantal ensembles zoals Klezmerensemble en Roma-orkest voor jeugdigen, een volksmuziekensemble voor volwassenen en een 55+ orkest. Ook geef ik cursussen aan diverse doelgroepen, bijvoorbeeld de cursus muziek aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking.
Ik heb in diverse volkmuziekgroepen gespeeld o.a. Pajdusko, Pivo, Pendel, Zaraza en Piet Hein. Regelmatig werk ik als accordeonist of trekharmonicaspeler samen  met diverse muzikanten.
Ik verzorg al vele jaren diverse workshops.
Voor mijn ensembles en orkest, maak ik arrangementen en componeer ik.
 
In 1998 kocht ik een trekharmonica en werd ik erg enthousiast voor dit
instrument. Ik ging zelf componeren voor de trekharmonica en zo ontstond mijn boek: ’n Fris Windje. Verder ging ik me verdiepen in de methodiek, wat leidde tot het maken van een eigen lesmethode voor trekharmonica in C/F.
Daarnaast ben ik uitgeverij “Fris Windje” gestart, waar ook nog andere
boeken van mijn hand te verkrijgen zijn o.a. ”Tussenstop” en “De
Ontmoeting” en “Nieuwe” Klezmer.
Omdat er behoefte was aan eenvoudige samenspel stukjes, heb ik 2 nieuwe boeken gemaakt: Karin's Pareltjes en Karin's Pareltjes deel 2.
Ook waren er leerlingen die meer uitdaging zochten en zo is het boek: De Eigen-Wijze Wind(t) ontstaan. Dit boek heeft 21 uitdagende composities, allen twee-of driestemmig.

  

Knopaccordeon

 
 
 
 
 

 

Pianoklavier